W jaki sposób możesz Å‚atwo zmienić
tradycyjne potrawy na wegańskie?
Chcesz przejść na weganizm, ale boisz się utraty
swoich ulubionych potraw?
Jest na to sposób...
PomyÅ›l, jak dobrze byÅ‚oby, gdyby istniaÅ‚a książka, która podsunie Ci sposoby na zastÄ…penie produktów pochodzÄ…cych od zwierzÄ…t, dbajÄ…c jednoczeÅ›nie o to, by wegaÅ„skie zamienniki byÅ‚y podobne do oryginaÅ‚ów i również smaczne?
Jak się poczujesz, gdy zmieniając swoją dietę na zdrowszą będziesz mieć nie tylko satysfakcję z życia zgodnie z naturą, ale i radość z odkrywania bogactwa możliwości, jakie masz przechodząc na weganizm?
Książka „Kuchnia weganki” jest TwojÄ… przepustkÄ… do pasjonujÄ…cej przygody odkrywania nowych potraw i smaków, która pozwala Ci również przygotowywać substytuty Twoich ulubionych potraw - w wariancie bez miÄ™sa... DziÄ™ki temu wygrywasz potrójnie: zdrowsze odżywianie, nowe smaki i zachowanie pewnego podobieÅ„stwa do smaków, które towarzyszÄ… Ci od lat.
"NiechÄ™tnie rezygnuje siÄ™ ze swych ulubionych daÅ„ i przyzwyczajeÅ„ smakowych. Sama miaÅ‚am z tym problem, wiÄ™c staraÅ‚am siÄ™ tak przyrzÄ…dzać potrawy, by smakiem i wyglÄ…dem nie odbiegaÅ‚y od tradycyjnych. Na poczÄ…tku wydawaÅ‚o siÄ™ to trudne, ale… tylko siÄ™ wydawaÅ‚o." - pisze w swoim ebooku Lidia Aleksandra Szadkowska.
Już za chwilę dowiesz się między innymi:
- Co i jak powinniśmy jadać?
- Dlaczego mleko i jego przetwory nie służą zdrowiu?
- O zamiennikach mleka i mięsa
- Jak skomponować przyprawy służące zdrowiu?
- Czego możesz użyć zamiast jajka?
- Jakie stosować zioła przyprawowe?
Poza tym, poznasz sposoby przyrządzania ogromnej ilości wegańskich potraw:
- Surówki np. z cykorii, selera, wÅ‚oszczyzny, kalafiora i pomidorów, kapusty pekiÅ„skiej, kiszonych ogórków, papryki, a także surówki z roÅ›lin dzikich
- CoÅ› do pieczywa zamiast wÄ™dlin, masÅ‚a i nabiaÅ‚u np. „masÅ‚o” czosnkowe, pasta z kaszy jaglanej, pasta z ryżu i zielonego groszku, pasztet z kaszy gryczanej, pasztet pieczarkowy, pasta orzechowo-kakaowa, „smalec” wg przepisu Grażyny, majonez z ryżu, pasta - „serek topiony”
- Zupy np. kartoflanka, zalewajka, biaÅ‚y barszcz, czerwony barszcz, krupnik, kapuÅ›niak z kiszonej kapusty, zupa z kiszonych ogórków, zupa jarzynowa, rosóÅ‚ jarski, grochówka, zupa cebulowa
- Drugie dania np. goÅ‚Ä…bki, bigos jarski lub z kostkÄ… sojowÄ…, fasolka „po bretoÅ„sku”, ciasto naleÅ›nikowe, krokiety, pierogi, kasza jaglana z brokuÅ‚ami
- Sosy np. do spaghetti, pomidorowy, z grzybów, jarzynowy, dyniowo-pomidorowy, cebulowy
- Dodatki do ziemniaków, kasz i makaronów np. gulasz z cukinii lub kabaczka, por do drugiego dania, marchewka z groszkiem, kotleciki jarskie, leczo, szaszÅ‚yki, szparagi „z wody”
- Dania specjalne np. „ryba” po grecku, bukiet jarzynowo-owocowy, melon z owocami w majonezie, kisiel chlebowy, bakÅ‚ażan z pieczarkami
- Wegańskie ciasta i desery np. makowiec, ciasto pomarańczowe, szarlotka, ciasto pieczone na patyku, ciasteczka słone, lody
- Napoje np. kwas buraczany jako napój, mleko orzechowe, mleko z konopi, napoje owocowo-orzechowe
Wszystkie te dania sporzÄ…dzane sÄ… bez jakichkolwiek dodatków produktów zwierzÄ™cych.
Zdobądź darmowy fragment e-Booka+
Wystarczy, że wypełnisz poniższy formularz aby otrzymać zupełnie za darmo fragment publikacji pt.: "Kuchnia weganki".
MOŻESZ wybrać weganizm!
Nie musimy poddawać siÄ™ ogólnemu schematowi życia. Tylko od nas zależy, jak siÄ™ odżywiamy. Mamy możliwość korzystania z takich produktów, które nam sÅ‚użą i nie zatruwajÄ… powoli naszego organizmu. A zmieniajÄ…c sposób żywienia nie ryzykujemy ani gÅ‚odem, ani wÅ‚asnym zdrowiem. Przeciwnie. Nie musimy również skazywać na Å›mierć żadnego zwierzÄ™cia, by nie być gÅ‚odnym ani iloÅ›ciowo, ani też jakoÅ›ciowo.
Skorzystaj teraz z prostego forumlarza poniżej, by zainwestować w ebooka "Kuchnia Weganki" i zacząć zdrowiej się odżywiać: